Најнови статии

 • Совршената замена од Грир Хенрикс
  Совршената замена од Грир Хенрикс Совршената замена (или оригинал The wife between us) ми го привлече вниманието затоа што веднаш штом излезе од печат почна да се искачува на сите топ листи и не можев да не ја прочитам. Се сеќавам дека беше недела, па…
  Коментирај Повеќе
 • Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен
  Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен Оваа книга годинава беше на едно од првите три места на сите можни позначајни избори, награди, листи на најпродавани книги. Слушнав дека правата за филм веднаш ги лапнала брилијантната Рис Витерспун која очигледно си има зададено цел во изминатите неколку…
  Коментирај Повеќе
 • Го имам твојот број - Софи Кинсела
  Го имам твојот број - Софи Кинсела Тие што ме знаат уште од основањето на sakamknigi.mk знаат дека Кинсела отсекогаш беше (и остана) една од моите најомилени авторки. Ретките се таквите како неа што знаат да ме изнасмеат до солзи и да направат да се почувствувам убаво,…
  Коментирај Повеќе
Оцена
(2 оцени)

Можеби едно од најпоставуваните прашања на човечкиот вид – Која е смислата на животот? Дали воопшто постои смисла и ако постои, која е, каков ѝ е вкусот, допирот, мирисот ако може да се дрзнеме да поставуваме вакви прашања. Но, не е сѐ во прашањето, ами и во одговорот...

Која е смислата на животот е прашање што наликува на прашањата од типот „Кој е главниот град на Албанија? “ или „Која е бојата на слоновата коска?“ Секако, прашањата понекогаш ни изгледаат премногу наивни и едноставни за да се потрудиме да ги одговориме. Но, јас мислам дека прашањето треба да го бараме во самиот одговор ако воопшто постојат во таква формулација.

Оцена
(3 оцени)

Алкохол - најдостапното и најевтиното оружје за масовно уништување на човештвото. Тоа е едно од најголемите зла кое може да му се случи на човека. Алкохолот е лош господар на човековата волја и “Крал” на уништувањето на семјеството.

А како да се победи тоа зло?

Овде морам да потенцирам една работа, а тоа е дека многу малку се зборува за штетните последици од алкохолот, туку напротив, тој премногу се воздигнува. Се слави до тој степен, што секаде е присутен, па дури има и неколку фестивали, посветени токму баш нему - на Кралот Алкохол.

Оцена
(52 оцени)

Вистинска приказна посветена на децата жртви на педофилија. Приказна за која сум сигурна дека секој кој ќе ја прочита ќе плаче со секоја прочитана страна. Потресна сторија која ќе го замисли секој читател, особено родител, да се запраша за тоа во какви раце ги оставаат своите деца. Затоа што педофилот е со профил на нормален човек, кој тешко се распознава.

Дејствието се одвива во Банкок - Тајланд каде што се сместени и главните бордели на пеколот, како што всушност и самата авторка ги нарекува. Малата Сонта има само осум години, а веќе три години поминува низ пеколот на присилената детска проституција, измачувана, малтертирана до бесвест и омаловажувана, со видливи знаци на една страшна заразна болест и со инфицирани рани од изгореници од цигари.

Оцена
(12 оцени)

БАЈКИТЕ НИКОГАШ НЕ БИЛЕ ПОЗАБАВНИ И ПОИНТЕРЕСНИ!!!

Сте се запрашале ли некогаш што се крие зад онаа добро позната реченица на крајот од секоја бајка „...И СИ ЖИВЕЕЈА СРЕЌНО ДО КРАЈОТ НА ЖИВОТОТ“?

Време е да откриете и да дознаете дали токму зад неа се крие формулата за вечна љубов!!!
Не се сите машки исти!
Пронајдете го вашиот совршен принц од бајките!

Не дозволувајте никому да ви каже дека вистинската љубов е само бајка.

Page 1 of 10

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна . Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter