Најнови статии

 • Совршената замена од Грир Хенрикс
  Совршената замена од Грир Хенрикс Совршената замена (или оригинал The wife between us) ми го привлече вниманието затоа што веднаш штом излезе од печат почна да се искачува на сите топ листи и не можев да не ја прочитам. Се сеќавам дека беше недела, па…
  Коментирај Повеќе
 • Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен
  Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен Оваа книга годинава беше на едно од првите три места на сите можни позначајни избори, награди, листи на најпродавани книги. Слушнав дека правата за филм веднаш ги лапнала брилијантната Рис Витерспун која очигледно си има зададено цел во изминатите неколку…
  Коментирај Повеќе
 • Го имам твојот број - Софи Кинсела
  Го имам твојот број - Софи Кинсела Тие што ме знаат уште од основањето на sakamknigi.mk знаат дека Кинсела отсекогаш беше (и остана) една од моите најомилени авторки. Ретките се таквите како неа што знаат да ме изнасмеат до солзи и да направат да се почувствувам убаво,…
  Коментирај Повеќе

Книжарници и издавачки куќи

 ТНИД Ѓурѓа

Ленинова 74, 1000, Скопје

Телефон: 02/3228 076

Веб страна: www.mojakniga.com.mk

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Погледни каде се наоѓа Ѓурѓа на голема Google мапа

 

Книжарница Три

ГТЦ, 1 кат

Телефон:  02/3245 622

Веб страна: www.kniga.com.mk

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Книжарница Англиски Центар

Ул. Градски Ѕид блок 3, локал 12

Телефон:  02/3109 372 и 02/3221 514

E-mail: а This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Погледни каде се наоѓа Англиски Центар на голема Google мапа

 

Матица Македонска

Бул. Св. Климент Охридски 23, Скопје

Телефон: 02/3221 138 и 02/3230 358

Веб страна: www.matica.com.mk

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Бегемот

Ул. Ѓуро Малешевац бр.46, 1000 Скопје

Телефон: 070/741-782

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Табернакул

Михаил Цоков бб, 1000 Скопје

Телефон: 02/3115-329

Веб страна: www.tabernakul.com.mk

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Книжарница Култура

Плоштад на град Скопје, Ристиќева палата

Телефон: 02/3296-763 и 02/3111-332

Веб страна: www.kultura.com.mk

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Магор

Јован Хаџи-Константинов Џинот 2/2/9 , 1000 Скопје

Телефон: 02/3296575 и 02/3296576

Веб страна: www.magor.com.mk

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Темплум

Климент Охридски 15, Ск опје , (позади Соборниот храм)

Телефон: 02/3225 825

Веб страна: www.templum.com.mk

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Феникс

Ул. 29 Ноември број 35, спроти Вучко кај Универзална сала

Телефон: 02/3246 193

 

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна . Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter