Најнови статии

 • Совршената замена од Грир Хенрикс
  Совршената замена од Грир Хенрикс Совршената замена (или оригинал The wife between us) ми го привлече вниманието затоа што веднаш штом излезе од печат почна да се искачува на сите топ листи и не можев да не ја прочитам. Се сеќавам дека беше недела, па…
  Коментирај Повеќе
 • Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен
  Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен Оваа книга годинава беше на едно од првите три места на сите можни позначајни избори, награди, листи на најпродавани книги. Слушнав дека правата за филм веднаш ги лапнала брилијантната Рис Витерспун која очигледно си има зададено цел во изминатите неколку…
  Коментирај Повеќе
 • Го имам твојот број - Софи Кинсела
  Го имам твојот број - Софи Кинсела Тие што ме знаат уште од основањето на sakamknigi.mk знаат дека Кинсела отсекогаш беше (и остана) една од моите најомилени авторки. Ретките се таквите како неа што знаат да ме изнасмеат до солзи и да направат да се почувствувам убаво,…
  Коментирај Повеќе
Марија Арнаудовска

Марија Арнаудовска

Јас сум дел од сето она што сум го прочитал! -Теодор Рузвелт

Но да ти го кажам само уште ова: моето срце чукаше само за тебе. А сега му велам: запри, срце, запри, за да бидам што поскоро покрај тебе.“

Ова е една потресна приказна за љубовта на жената кон оној кој е избраник на нејзиното срце!

На денот на нејзиниот дваесет и втори роденден студентката од едно мало место, Надежда, решава да направи нешто што досега, во овој голем град Белград, никогаш не го направила, нешто на што ќе се сеќава постојано, денот кога и таа како и сите други девојки од градот ќе го прослави својот роденден со своите другарки.

По многу години поминати во Америка, Ерки Хакала, на четириесет и пет години, повторно се враќа во својот роден град, во Финска. Принуден од даночните власти да емигрира во Америка, поради ткајачницата и пропаѓањето на бизнисот, сега кога делото против него е застарено, тој се враќа да продолжи со животот таму каде што застанал и со тие кои ги оставил кога заминал. Иако ништо не му останало, бидејќи банката му ја зела неговата стара куќа кога ткајачницата што ја водел неговиот брат банкротирала, ставајќи ја како гаранција за заемот кој бил земен за да се разработи истата, а мајка му од кога ја губи куќата и имотот оди во дом за стари лица, сепак тој не губи надеж. 

По смртта на нејзината мајка, Катарина (Кејт) Далтри во рок од две недели добива маќеа и полу сестра. Нејзиниот татко се жени со Маријана која ја доведува и нејзината преубава ќерка Викторија да живее со нив во куќата Јароу. За работите да бидат уште полоши набргу потоа починува и таткото на Кејт, па таа уште на шеснаесет години останува без наследството на татко ѝ кое преминува во рацете на Маријана и на нејзината ќерка, а Кејт се сели во поткровјето и постојано е во војна со Маријана која по сè изгледа сака да го уништи сето тоа што нејзините родители го создале!

Единствената работа за која Маријана се грижи е како добро да ја омажи својата ќерка Викторија додека за Кејт воопшто и да не помислува.

Платон рекол: „Затоа што хармонијата е симфонија, а симфонијата е хармонија, затоа музиката премногу се занимава со начелата на љубовта.“ Па можеби и е во право!

Иако не потекнува од музичко семејство, нејзините родители не се музичари, Реми е успешна и талентирана виолинистка. Нејзината иднина е одредена еден ден за само неколку кратки моменти... кога целото одделение на Реми е одведено во задушливата концертна сала секој ученик може да го испроба оној инструмент кој ќе успее да му го привлече вниманието и да се реши за еден од нив. Реми е воодушевена од флејтата, но изборот на нејзината наставничка, госпоѓа Силвестер е виолината.

Кога еден од нејзините поголеми покровители, коњичкиот капетан во Кралскиот Полк Кристофоро, гроф Ди Беневенто заминува, најпознатата и најпрекрасната од сите куртизани во Неапол мора да прифати друг покровител кој ќе може да се грижи за неа и за нејзините две девојчиња близначки.

Бидејќи Кристофоро се грижи за неа и за нејзината благосостојба, кога тој нема да биде во Неапол, на негово инсистирање таа го прифаќа младиот шпанец, Мигел Васкез.

Тој е триесет годишен полковник во шпанската војска и очаен е за друштвото на некоја убава жена! А тоа е Франческа! 

Page 1 of 47

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна . Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter